Hajduk u Varaždinu traži novu pobjedu

0
Foto: hajduk.hr

Varaždin i Hajduk u 20 sati igraju posljednju utakmicu 2. kola Hrvatski Telekom Prve hrvatske nogometne lige. Nakon pobjede nad Istrom 1961 na Poljudu, Hajduk želi nova tri boda.

Varaždinu čestitam na ulasku u Prvu ligu. Zbog grada, infrastrukture i svega to je klub koji pripada prvoligaškom društvu. Dobili smo kvalitetnog, dobrog prvoligaša. Veselimo se susretu protiv Varaždina. Oni su još pod euforijom ulaska u Prvu ligu, vidjelo se to i u Rijeci. Očekuje nas vrlo zanimljiva utakmica. Želimo pokazati gdje smo i koliko smo naučili iz dvoboja s Istrom. Nadam se da ćemo odigrati kvalitetnu i dobru utakmicu, najavio je trener Hajduka Damir Burić.

Nama je svaka utakmica koja bude dolazila utakmica za pobjedu. Neovisno je li to sad Varaždin ili Lokomotiva ili Dinamo, Osijek, Rijeka… Svaka utakmica. Mi smo Hajduk. Garantiram da nakon utakmice nitko mojim momcima neće moći predbaciti da nisu htjeli. Možda ne budemo u stanju iskorkistiti šanse ili napravimo neke individualne greške. To se događa u nogometu. Ali želja, volja, agresivnost, borbenost, trka, zalaganje, to bi trebalo biti vidljivo. Za to ja garantiram. Svaki navijač može prepoznati situaciju kad kaže – momčad je htjela, dala je sve od sebe, ali se možda u tom momentu nije moglo. Taj osjećaj moramo pretočiti navijačima. Da svak da sve od sebe, da je svak išao do maksimuma, to je jako bitno, dodao je Burić.

Imali smo dosta sastanaka, video analiza i individualnih razgovora. Reakcija momčadi je jako dobra. Vlada dobro, koncentrirano i kvalitetno raspoloženje. Intentizet i način rada smo malo podigli što se tiče broja treninga. Momčad je reagirala jako pozitivno, jako dobro. Taktičke promjene Vam neću otkriti, a u kadru će ih biti. Sad imamo neke nove mogućnosti. Eduok je u treningu i ima pravo nastupa, isto tako i Čolina. To su jako dobri igrači koji konkuriraju za sastav, zaključio je Burić.

Oni su novi u ligi. Nabrijani su i neće biti lako, ali idemo po pobjedu uz što bolju igru. Tjedan dana smo zajedno i pohvatali smo pomalo svu tu taktiku. Idemo u Varaždin prikazati naš način igre, napadački nogomet, zabiti što više golova i pobijediti. Trener Burić od nas traži agresivnost. Rekao nam je da moramo pritiskati protivnika, imati posjed i što više pucati po golu. Idemo po tri boda, poručio je mladi lijevi bočni Ivan Dolček.