HEROJ DANA Emanuel (19) spasio čovjeka od utapanja u splitskoj luci!

0

To jutro na naš radijski WhatsApp stigla je poruka o momku koji je spasio drugog čovjeka od utapanja u splitskoj trajektnoj luci.

Svaku pozitivnu priču rado dijelimo sa svojim slušateljima pa su tako u Dobro jutro Dalmacijo Edita Lučić Jelić i Siniša Garbin odlučili porazgovarati sa čovjekom koji je skočio u more i spasio potpunog neznanca.

Dogodilo se to oko 17 sati u srijedu, kada je Emanuel bio na svom radnom mjestu, na krmi broda Amorena. Bilo je vrijeme marende u salonu posade, a umjesto mirnog objeda s kolegom – doživio je šok!

“Čujem deranje, brzo sam izletio, gledam što je, kad ono neki Kinez stoji i pokazuje rukama dolje. Ja gledam – nije valjda netko upao u more! Možda netko od gostiju ili nešto… Izgleda da je neki prolaznik, i gledam – vire mu samo noge. On dolje tone i ne može se okrenuti. Brzo sam razmišljao, gledam ako skočim još će i mene povući! Brzo sam uzeo kolut za spašavanje pa sam skočio i ja – sa svim stvarima u džepu” – ispričao nam je Emanuel još uvijek uznemiren.

Nakon toga, Emanuel ga je bacio na kolut i uz pomoć kolege Uroša izvukao na kopno. Činilo mu se kao da ga je vukao cijeli kilometar, a u pitanju je bilo dvadeset metara.

“Čovjek je odjednom počeo pjeniti pa sam shvatio da je dobio epileptični napadaj. Cijeli je problijedio pa sam ga stavio na bok. U međuvremenu se okupilo puno ljudi, svi su bili u šoku, ali nitko nije reagirao. Morao sam primijeniti prvu pomoć oživljavanja, dao sam mu dva udarca i onda je izbacio vodu. Uhvatio je zraka. Hitna je došla i nadam se da je čovjek sada u redu. Ne znam što je s njim sada” – dodao je.

Prva pomoć, oživljavanje – sve je napravio baš kako treba. Tako mlad, a prvi je reagirao.

Emanuel Šistov

Ovaj mladić zaslužuje sve pohvale i zato je on naš HEROJ DANA! Drugome pružiti ruku na početku je možda trauma, a kasnije priča za cijeli život. Onaj jedan trenutak u kojem znaš da si drugoga stavio na prvo mjesto, da si pružio ruku nekome u nevolji. Najmanje što Emanuel zaslužuje je naše hvala od srca!