Hrvatski ragbijaši gostuju na Cipru!

0
Foto: PR

Hrvatska ragbijaška reprezentacija otputovala je na Cipar gdje će u gradu Paphosu odigrati svoj drugi susret Prvenstva Europe skupina 1 Jug. Paphos, obalni grad s oko 40 000 stanovnika nalazi se na jugozapadu otoka Cipra. Godine 1980., Paphos je uvršten na UNESCO-ov popis svjetske baštine zbog drevne arhitekture sačuvane u Arheološkom parku Paphos, a 2017. godine Paphos je izabran i za Europsku prijestolnicu kulture. Među blagom iskopanim u blizini Paphosa su izvanredno sačuvani mozaici Dioniza, Tezeja i Aiona, nakon 16 stoljeća pod zemljom; svodovi i špilje; grobnice kraljeva; stup za kojeg se govori da je za njega bio vezan i bičevan sveti Pavao, drevno kazalište Odeon … Pored grada nalazi se međunarodna zračna luka Paphos druga je po veličini zračna luka u zemlji. Upravo u Paphosu hrvatska ragbi reprezentacija odigrala je svoj posljednji susret u okviru Prvenstva Europe prije obustave natjecanja zbog pandemije COVID 19. Bilo je to 19. listopada 2019. kada je Hrvatska pobijedila rezultatom 25:20.

Nakon prošlotjedne uvjerljive pobjede u Splitu nad reprezentacijom Slovenije, te priprema u Zagrebu, hrvatska momčad napunjena optimizmom s nestrpljenjem iščekuje susret protiv Cipra. Prethodne utakmice ovih momčadi, posebno one odigrane na Cipru, bile su vrlo dinamične, neizvjesne i krajnje uzbudljive. Tako je Hrvatska 16.5.2017. vrlo tijesno u dramatičnoj završnici pobijedila rezultatom 29:27 odigravši izvanredno drugo poluvrijeme nakon vodstva Cipra od 20:3. Već spomenuti posljednji susret igran u listopadu 2019. također je završio u korist hrvatske momčadi nakon velike borbe i čestih izmjena vodstva obiju momčadi. Stručni stožer naše reprezentacije i ovaj put očekuje jednako tešku i uzbudljivu utakmicu. Pored standardnih tehničko taktičkih priprema Anthony Posa naglasio je važnost mentalne spremnosti igrača za vrlo dinamičan i zahtjevan susret. Vjeruje da su njegovi izabranici, pod vodstvom iskusnog kapetana Nika Jurišića, spremni za još jedan podvig na Cipru. U subotnjem susretu na stadionu Stelios Kyriakides u Paphosu za Hrvatsku će nastupiti: Kordun, Čorić, Perlain, Bibić, Brčić-Sušak, Perić Rešković, Buljac, Lerotić, Jurišić, Vlašić, Perica, Grčić, Pavlović, Do. Plazibat, T. Fišić, Brečić, Bužančić, Ma. Miloš, Ž. Galić, D. Fišić, Du. Plazibat i Peršić.

Ljubitelji hrvatske ragbijaške reprezentacije mogu susret pratiti putem prijenosa uživo na poveznici: Cyprus v Croatia (rugbyeurope.eu) na stranicama europske ragbijaške federacije Rugby Europe.