Jadran i Jug CO u Splitu igraju derbi Triglav lige

0
Foto: Radio Dalmacija

Jadran i Jug CO odigrat će u 20.45 u malom bazenu na Poljudu derbi 11. kola Triglav regionalne vaterpolske lige, koji su za Radio Dalmaciju najavili treneri Ivan Asić i Vjekoslav Kobešćak.

Jug CO je apsolutni favorit, ne samo u ovoj utakmici nego i u cijeloj Triglav ligi i prvenstvu Hrvatske. Na nama je da damo sve od sebe da vidimo u kakvom smo sad stanju prema njima. U odnosu na finale Kupa u Zagrebu jači smo za Šetku i Goretu. Jug CO je više okrenut utakmici Lige prvaka s Olympiacosom i tu je možda naša prilika. Nadam se da ćemo odigrati dobru utakmicu i, ako nam se ukaže prilika, ako Jug CO ne bude na svom maksimumu, pokušati to iskoristiti. Jug CO je stvarno puno bolja momčad od nas u ovom trenutku, ali to u sportu ne mora puno značiti, izjavio nam je Asić.

Očekujem tešku utakmicu. Nismo se posebno taktički pripremali za Jadran koji je težak protivnik pa utakmicu ne shvaćamo nimalo olako. Jadran nas ima ambiciju pobijediti ne samo u ovoj utakmici, nego i preuzeti primat u hrvatskom prvenstvu, što je za svaku pohvalu. Mi trenutno jesmo malo kvalitetnija momčad, ali očekujemo težak posao večeras. Jadranu se vratio Šetka, bez obzira što nije igrao četiri mjeseca, samo njegovo prisustvo u bazenu čini momčad boljom, on je rođeni lider. Bit će nam sigurno teže nego u finalu Kupa. To je dobar ispit za nas prije Olympiacosa, ali i za Jadran da vidi koliko može u ovom trenutku, kazao nam je Kobešćak.