Jadran u Ligi prvaka pobijedio Szolnoki

0

Do velike je pobjede, druge u ovogodišnjoj Ligi prvaka, stigao splitski Jadran pobijedivši mađarski Szolnoki. Nakon deset kola Jadran ima sedam bodova i sedmi je u A skupini, dok je ovim porazom Szolnoki poprilično umanjio svoje izglede za četvrto mjesto koje vodi na Final Eight.

–        Thunder, thunder... – treštio je AC/DC s razglasa, a uraganski je utakmicu počeo Jadran. Prvo je Power realizirao igrača više, potom Krapić, a minutu do kraja za 3:0 zabio je Pejković.

Gosti su do prvog gola došli tek u zadnjem napadu prve četvrtine i to u situaciji s dva igrača više, zabio je za 3:1 Subotić.

Nastavio je Jadran u jakom ritmu i dalje, u 11. minuti i trećeg je igrača više realizirao Power za 5:2. Baš s igračem više imali su jadranaši puno problema u sezoni, sada se čini da su uigrali nekoliko efikasnih varijanti. Dokazali su to i u idućem napadu kada je Šetka zabio za 6:2.

Briljantno su domaći igrali u fazi obrane, dovodili su do očaja goste, što obranama vratara Anića, što odličnim pokrivanjem i blokovima, čak i u situacijama s igračem više Szolnokija. I kad se sve zbroji, pola minute do poluvremena Power je zabio za 8:3 u najbolje dvije četvrtine Jadrana ove sezone.

–        Igrali smo jako dobru obranu, pogotovo do tih 8:3. Kasnije sam čuo da je naš golman Anić u tom periodu imao svega jednu obranu, što znači da smo imali jako puno blokova igrača i to me posebno raduje. Pokazali smo da možemo ponavljati dobre utakmice, nakon pobjede protiv Juga pao je i Szolnoki – rekao je trener splitske momčadi Mile Smodlaka.

Ipak, na startu treće dionice eto Mađara s dva brza gola na samo minus tri. Da ne uđu u seriju, u trenucima kad se to moglo dogoditi, pobrinuo se Ivan Domagoj Zović „bombetinom“ s desetak metara na isteku napada za 9:5. No, bila je ovo četvrtina u kojoj su jadranaši bili razinu ispod prve dvije, a Rašović je prvo golom iz peterca, potom i iz igre smanjio zaostatak gostiju na samo 9:7. Na plus tri je Splićane novom realizacijom igrača više vratio Rino Burić i s 10:7 se ušlo u zadnjih osam minuta susreta.

Utakmica je sasvim prelomljena kada je Visković u kontranapadu iskoristio asistenciju Šetke i zabio za 11:7 sedam minuta do kraja dvoboja, a svaku je nadu gostima potopio Butić golom za 12:7 minutu kasnije.