Jug dobio Partizan, Mornar Jadran

0

Jug CO nadigrao je beogradski Partizan s 11:5, a Mornar BS je preokretom u posljednjoj četvrtini pobijedio gradskog rivala Jadran s 11:9 u 5. kolu Triglav vaterpolo lige.

Jug CO je ozbiljnim pristupom i dobrom izvedbom protiv Partizana zadržao maksimalni učinak. Bilo je 11:5 (3:0, 4:1, 1:1, 3:3). Tri je gola za jug CO dao Obradović, po dva Lončar, Joković i Vrlić, a po jedan Macan i Garcia. Sjajnih 29 minuta odigrali su Dubrovčani, poveli 10:2 da bi gosti s tri gola u završnici donekle ublažili poraz.

Mornar BS i Jadran su pred punom tribinom malog bazena u Poljudu odigrali vrlo uzbudljiv gradski derbi. Mornar BS je slavio s 11:9 (2:1, 2:4, 2:3, 5:1). Za Mornar je Buha dao 4 gola, Čagalj 2, Goreta, Ćalić, Živković, Rodin i Kolar po 1. Za Jadran su dvostruki strijelci bili Popović, Visković i Gluhaić, a po jednom su se upisali Antonijević, Milardović i Santini. Mornar je vodio 1:0 i 2:1, da bi Jadran u drugoj četvrtini okrenuo rezultat na svoju stranu, a u trećoj dva puta poveo i s dva gola razlike, 6:4 i 8:6. Vodili su Jadranaši i 9:8, ali u posljednje četiri minute nisu postigli nijedan pogodak. Rodin, Čagalj i Buha su u razmaku od samo 76 sekundi prelomili utakmicu na stranu Mornara, a rezultat se u završne dvije i pol minute nije mijenjao.

Jug CO ima svih 15 bodova, Jadran Herceg Novi 10, Partizan i Mladost po 9 bodova i po jednu utakmicu manje, Primorje EB 7, Mornar BS 4, Budva 3, Vojvodina 1 (Mornar, Budva i Vojvodina imaju po utakmicu manje), dok je splitski Jadran, povratnik u A-1 ligu, još bez boda.