Mario Mamić izašao iz Remetinca

0
Foto: HINA/ Denis CERIĆ/ ua

Mario Mamić oko 13 sati izašao je iz istražnog zatvora u Remetincu nakon što je u zamjenu za obranu sa slobode uplatio sudu jamčevinu u iznosu od pet milijuna kuna u gotovini.

Sud je prvo prihvatio zahtjev da se jamčevina isplati većinom u nekretnini i djelomično u novcu, što je i učinjeno, ali je naknadno netko u ime nogometaša Eduarda da Silve stavio zabilježbu na nekretninu Božidara Šikića koja je trebala biti jamčevina za Mamića.

Mamićev odvjetnik Čedo Prodanović rekao je ranije da zbog toga nisu mogli koristiti Šikićevu nekretninu pa su u srijedu skupili novac i u četvrtak platili jamčevinu u punom iznosu. Iako smatra da je tužba izmišljena, Prodanović kaže da više nisu mogli čekati jer bi postupak prigovora trajao predugo. Prodanović je siguran da tužbu, u kojoj se tvrdi da mu je Šikić dužan novac, nije pisao da Silva jer se on nalazi u Brazilu. Prije nego što je pušten, Mamić je dovoden na sud gdje je obećao da će se na slobodi pridržavati određenih mjera opreza, među kojima je i zabrana kontaktiranja sa svjedocima.

Sud je u srijedu prihvatio izmijenjenu ponudu jamčevine i za suosumnjičenog poduzetnika Sandra Stipančića. Zbog navodnog izvlačenja novca iz Dinama, Uskok još tereti izvršnog predsjednika kluba Zdravka Mamića i poduzetnika Igora Krotu, koji nije ni ponudio jamčevinu.

Sud je u ponedjeljak prihvatio izmijenjeni prijedlog jamčevine za Zdravka Mamića koji je u drugom pokušaju ponudio jednu nekretninu i nešto više od 6,3 milijuna kuna u gotovini. Prema novom prijedlogu Mamić će se moći braniti sa slobode uz upis založnog prava na kuću u Samoboru, koja je procijenjena na 7,63 milijuna kuna, dok će ostatak do 14 milijuna kuna, koliko mu je ranije određeno za izlazak iz Remetinca, uplatiti u gotovini. (Hina)