Mornar BS izgubio od Primorja EB

0
Foto: Radio Dalmacija

Vaterpolisti Mornar Brodospasa izgubili su u Rijeci od Primorje Erste banke sa 6:8 (2:2, 2:2, 1:3, 1:1) u 16. kolu Triglav vaterpolo lige.

Tako je dva kola do kraja regularne sezone Mornar BS ostao na 5. mjestu, 2 boda iza Partizana, a 3 boda ispred Primorja koje ima utakmicu više. Završni turnir ranije su osigurali Jug Croatia osiguranje, Jadran Herceg Novi i Mladost.

Domaćin je poveo 2:0, Mornar se vratio na 2:2 i u drugoj četvrtini poveo 4:3. Ali u posljednjoj sekundi poluvremena Radu zabija za 4:4. U prvih 6 minuta treće četvrtine Primorje EB je postiglo još tri gola za sigurnih 7:4. Mornar BS je na svoj peti gol čekao točno 8 minuta. Čagalj je 2 minute i 45 sekundi do kraja smanjio na 7:6, ali je na ulazu u posljednju minutu Power s igračem više riješio pitanje pobjednika. Marino Čagalj je dao 3, Antun Goreta 2, a Toma Ante Ivo Rodin 1 gol za Mornar BS uz 12 obrana Marina Šparade. Splićanin na golu Primorja EB Duje Jelovina skupio je 6 obrana dok je prvo ime riječkog sastava bio ponajbolji svjetski sidrun Cosmin Radu s tri pogotka.

Mornar BS će 18. ožujka dočekati Jadran Carine (Herceg Novi), a tjedan dana kasnije u Zagrebu igrati protiv Mladosti. Partizan će igrati protiv Mladosti u Beogradu i Budve u Crnoj Gori. Primorje je slobodno u 17. kolu, nakon čega će u Rijeci igrati s Vojvodinom koja napušta A1 Triglav ligu.