Nevrijeme poplavilo rive, nestalo struje

0

Udari olujnog juga koje je zahvatilo Jadran podigli su više metarske valove zbog čega je djelomično obustavljen pomorski promet. Na splitskom području ne plove katamarani. U prekidu je i trajektna linija Ubli-Vela Luka-Split, dok od jutros plovi trajekt na liniji Sumartin-Makarska.

Unatoč teškim uvjetima na moru posada broda Pojišan uspješno je prevezla trudnicu iz Jelse u Split, potvrdio nam je splitski lučki kapetan Željko Kuštera. Hospitalizirana je u KBC-u Split.

Pod vodom je bila i splitska Riva te podrumi Dioklecijanove palače, no nije bilo potrebe za ispumpavanjem. Vatrogasci su sinoć imali nekoliko intervencija u Splitu i to zbog stabala koja su prijetila u Šimićevoj ulici, Gospinici te Gajevoj. U Ulici Ljudevita Posavskog vatrogasci su skidali lim koji je prijetio sa zgrade.

bog olujnog nevremena dijelovi Vodice bili su bez struje. More je poplavilo rive, a padali su i reklamni stupovi. U Kaštel Gomilici voda je ušla u jednu kuću pa su intervenirali vatrogasci.  Manje intervencije se bilježe u Imorskom i TRogiru.

Zbog nevremena mjesta na triljskom području Bisko, Tijarica, Kamensko, Voštane, Rože te dio Aržana ostala su bez struje, kao i dio Krušvara, Brnaza, Ercegovaca te Hrvaca. U HEP-u očekuje da bi kvar mogao biti otklonjen tijekom prijepodneva.