Obavijest za putnike – dodatne linije za blagdan Svih Svetih

0

Povodom blagdana Svih Svetih u Splitu je organizirana dodatna autobusna linija, a u Kaštelima čak i besplatan prijevoz do groblja! Uz redovne linije broj 3 (Lovrinac – Brda, Brda – Lovrinac), 6 (Kila – HNK – Kila) i 18 (Brnik – HNK – Brnik) uvodi se dodatna autobusna linija koja će prometovati na relaciji HNK – Lovrinac i obratno, od subote 29.10.2022., do utorka 01.11.2022. sa zadnjim polaskom s Lovrinca u 16:15 sati. Navedena linija prometovat će svakih 30 minuta od HNK prema Lovrincu u vremenu od 08:05 do 15:35 sati, te s Lovrinca prema HNK od 08:45 do 16:15 sati. Trasa navedene privremene linije bit će: HNK – tržnica – Poljička cesta – Lovrinac, te povratak istom trasom u obrnutom smjeru.

Promet Split

Posebna linija – Svi Sveti

Grad Kaštela i ove godine organizira besplatan prijevoz na groblja uoči blagdana Svih Svetih. U utorak, 1. studenog osiguran je prijevoz kombi vozilima za sve one koji iz bilo kojeg razloga nemaju prijevoz do posljednjeg počivališta svojih najmilijih.

Prva vožnja iz mjesta predviđena je u 8 sati ujutro, a posljednja, odnosno povratak sa mjesnih groblja u 17:30 sati. Polazak bi iz mjesta bio na puni sat, a povratak s groblja bi bio na pola svakog sata. Na raspolaganju će biti šest kombi vozila (8+1), a raspored je sljedeći:

  • Kaštel Sućurac, polazak s autobusne postaje kod osnovne škole s obaveznim stajanjem na bivšem okretištu popularne ex “duje”.
  • Kaštel Gomilica, polazak sa sjeverne postaje u Naselju s obveznim stajanjem na sjevernoj postaji kod  župne crkve.
  • Kaštel Kambelovac, polazak s južne autobusne postaje  Baletna škola, do Ribole.
  • Kaštel Lukšić, polazak sa sjeverne postaje kod osnovne škole.
  • Kaštel Stari, polazak s južne postaje kod Vatrogasnoga doma.
  • Kaštel Novi i Kaštel Štafilić, polazak sa sjeverne postaje na Polinovcu  sa obaveznim stajanjem na sjevernoj postaji  kod vrtića Maslina.

Kombije će biti lako prepoznati jer će imati istaknutu oznaku za prijevoz do groblja.