OTVORENE PRIJAVE ZA PODUZETNIČKI INKUBATOR U SPLITU

0

Da teorija bez prakse ništa ne vrijedi, najbolje zna Studentski poduzetnički inkubator Ekonomskog fakulteta u Splitu koji je otvorio prijave za novu generaciju polaznika.

Dobrodošli su svi studenti s poduzetničkom idejom ili projektom, mladi poduzetnici početnici i startupi do dvije godine starosti.

Sam program ‘Studentska poslovna akademija’ sastoji se od 10 tjedana radionica tijekom kojih će polaznici slušati predavanja međunarodnih stručnjaka iz poslovnog svijeta. Uz njihovu pomoć studenti će steći znanja i samostalno kreirati poslovni model, analizirati i istražiti tržišta te izraditi marketinške strategije.

Jedan od polaznika bio je i Josip Marasović, a sada je mentor u istom inkubatoru i uspješan poduzetnik.

Otkrio je danas Luki kako ovaj program može biti dobra odskočna daska za početnike.

“Druga stvar je kad imate pristup mentorima koji imaju mnogo godina iskustva…To je velika pomoć kad vas mogu usmjeriti i dat vam neke precizne smjernice.. dat će vam pristup i nekakvim tehnologijama za koje niste znali. Na kraju krajeva dobijete nekakve predavače koji imaju jako puno znanja i koji će vam skratiti muku da sami pronalazite te nekakve informacije.”

Josip je sada uspješan poduzetnik i vlasnik tvrtke, ali i njegovi počeci bili su skromni.

“Od male garažice i hobija došli smo do toga da imamo proizvodnu halu i kroz cijeli taj put pratio nas je Studentski poduzetnički inkubator. Imali smo pristup dosta dobrim predavačima i mentorima koji su nam rekli par savjeta i koji su nam sigurno pomogli da to sve dignemo na višu, profesionalniju razinu.”

Uz svo znanje i vještine, Josip je otkrio kako je važan dobar networking i podrška.

“Eto mogu još pohvaliti brojna natjecanja i konferencije i spajanje s akceleratorima. Baš smo bili u Salzbrugu, ta ekipa doslovno obučava menadžere Googlea i Samsunga i vi njima imate pristup, a sve je to išlo preko poduzetničkog inkubatora u Splitu”.

Za sve zainteresirane, prijave su vam otvorene do 1. veljače 2023. godine., a prijaviti se možete preko poveznice:

https://forms.gle/1CPUtNy8dPMxTqK29