Ovaj vikend je rezerviran za ragbi

0

Sadržajno vrlo bogat ragbijaški vikend započet će utakmicama 3. kola PH za seniore. Na rasporedu su utakmice lokalnih derbija. U Zagrebu na Krtičnjaku vodeća Mladost dočekuje gradskog rivala sa Rudeša. U južnoj hrvatskoj ragbijaškoj regiji momčad Sinja na igralištu SC Andrija Alčić i Ivica Poljak Sokol“ dočekuje Nadu.

Obje zagrebačke momčadi uspješno su startale u novom prvenstvu. Mladost je upisala dvije vrijedne pobjede protiv oba dalmatinska prvoligaša. U prvom kolu je na svom Krtičnjaku svladala momčad Sinja a proteklog vikenda u Splitu je nadigrala i aktualnog prvaka momčad Nade. Momčad Zagreba nakon odgode susreta I. kola protiv Nade, proteklog vikenda na Rudešu je bila bolja od momčadi Sinja. Iako je nezahvalno prognozirati ishode utakmica gradskih rivala prednost u ovom susretu ipak dajemo igračima najstarijeg hrvatskog kluba. Mladost u prva dva kola nije posebno oduševila igrom ali kao iskusna momčad znalački je iskoristila svoje prilike te upisala dvije zaslužene i vrijedne pobjede a to su odlike „prave momčadi“ koja pobjeđuje i kad ne igra na svom očekivanom nivou. Naravno bez obzira na nešto veću papirnatu težinu i vrijednost momčadi Mladosti, mlada i ambiciozna momčad Zagreba sigurno će pokušati zaskočiti i iznenaditi favoriziranog gradskog rivala.

U Sinju obje dalmatinske momčadi nastojat će što prije zaboraviti događanja iz prethodnih kola te učiniti sve da se nadvisi lokalnog rivala. I jednima i drugim potrebna je pobjeda te sigurno možemo očekivati izuzetno zanimljiv i uzbudljiv susret. Treba imati u vidu da su sve momčadi zbog poznatih epidemioloških razloga u prvenstvo ušle bez odgovarajućih pripremnih utakmica i finalnih provjera pred službena natjecanja. Već u ovom kolu možemo očekivati da momčadi uhvate puni natjecateljski ritam te nam pruže pored tradicionalne borbenosti i uzbudljivosti još kvalitetniji, brži i dinamičniji ragbi.

Pred prvenstveni susret u Sinju u sklopu obilježavanja godišnjice 126. brigade na igralištu SC u Sinju održat će se susret veterana Nade, Sinja, Siska i Zagreba.

Kup Hrvatske R-7 seniorke

Istog dana dok se na Krtičnjaku bude igrao gradski derbi između HARK Mladosti i RK Zagreba na drugom zagrebačkom ragbi igralištu u Rudešu nastupi će i hrvatske seniorke na prvom turniru u okviru natjecanja za Kup Hrvatske. Na turniru će nastupiti djevojke iz ŽARK Mladost, RK Nada i ŽRK Zagreb.

5. Memorijalni turnir mini ragbija „Mihovil Radja“ 2021.

Ragbijaški vikend nastavlja se u nedjelju kad će se na igralištu Nade (Stari plac) održati 5. Memorijalni turnir mini ragbija „Mihovil Radja“. Na međunarodnom turniru za djecu do 8, 10 i 12 godina nastupit će momčadi RK Čelik (Zenica), RK Dubrovnik, RK Ljubljana, RK Mak. rivijera, RK Nada, RK Novi Zagreb i RK Sinj. U Splitu se očekuje oko 250 sudionika ovog sve popularnijeg međunarodnog turnira za najmlađe ragbijaške uzraste. Turnir se igra u nedjelju 10.10.2021. s početkom u 11:00 sati.