Predstavljene pjesme za veljaču za Cesaricu

0

Publika će tijekom sljedeća dva tjedna moći glasovati za Parni Valjak i pjesmu ‘’Ljubav”, Jelenu Rozgu i pjesmu “Ne pijem, ne pušim”, Massima s pjesmom “Neka ti plove brodovi”, Željka Bebeka i “Ono nešto naše” te grupu Magazin i pjesmu “Žena, a ne broj”.

Cesarica je nagrada publike za hit godine, a kako bi se publici predstavio što veći broj najuspješnijih i najpopularnijih pjesama, svakog mjeseca objavljuje se pet pjesama koje u tom mjesecu konkuriraju za glavnu nagradu.

Odabir pjesama i glasovanje publike odvijat će se tijekom cijele godine, a pjesme se odabiru temeljem kriterija aktualnih i relevantnih radijskih top lista te popularnosti pjesama kod publike.

Za mjesec siječanj u konkurenciji su bile pjesme prvog kvartala dok u veljači u izbor ulaze pjesme iz drugog kvartala 2017. godine. Tim redom obuhvatit će se cijela prošla godina te će se potom u izbor uključiti i aktualne pjesme iz 2018. godine.

Svaki mjesec, ona pjesma koja osvoji najveći broj glasova publike bit će nominirana za Cesaricu i ulazi u drugi krug glasovanja koji će se održati u prosincu, a publika će između nominiranih pjesama birati hit godine.

Nakon završenog glasovanja za prvih pet pjesama predloženih u mjesecu siječnju, zahvaljujući glasovima publike, za prestižnu titulu hita godine nominirana je pjesma „Da si tu“ koju izvodi Ivan Zak, koji je ujedno i autor pjesme.