Ribola Kaštela i Zagreb igraju za Korneliju Livaju

0

Ribola Kaštela i Zagreb u 19 sati u Kaštel Sućurcu igraju utakmicu 18. kola HT Premijer lige, i jednima i drugima ključnu u borbi za ostanak u najvišem rangu hrvatske muške košarke. Prihod s utakmice bit će doniran za liječenje naše Kornelije Livaje.

Neću kriti da očekujem pobjedu. U solidnom smo ritmu iako smo nakon pobjede protiv Alkara imali četiri tjedna pauze, što je neuobičajeno usred sezone. Ali tako nam se poklopilo. Kod Cibone smo uvjerljivo izgubili, ali smo se s Cedevitom dobro držali nekih 25 minuta. Sad smo odigrali dvije prijateljske utakmice u kojima smo dobro izgledali. Uz pravi pristup i maksimalni angažman, naročito u obrani i obrambenom skoku, nadam se da ćemo utakmicu privesti kraju na najbolji mogući način za nas. Imamo i obavezu više da budemo pravi i pokažemo se u najboljem svjetlu. Pozivam i ljude koji inače ne bi došli na utakmicu da nas podrže, ali i da prikupimo što više sredstava za nastavak liječenja Kornelije Livaje. Nadam se da će se ljudi odazvati u što većem broju, rekao je za Radio Dalmaciju trener Ribole Kaštela Luka Žitko.

Split u 17.05 gostuje u Osijeku gdje će tražiti i petu uzastopnu pobjedu u svim natjecanjima (Hermes Analitica, Krka, Šibenik, Ohrid).

Naš zadatak je da u svakoj utakmici do kraja prvenstva idemo na pobjedu, tako će biti i u Osijeku koji ima 8-9 iskusnih i kvalitetnih igrača. Tu je i naš bivši član Bruno Markulin koji će imati dodatnu želju za dokazivanjem. Njihove ambicije su prije početka sezone sigurno bile veće, ali nakon što su pobjedom u Jazinama potvrdili ostanak sigurno će biti motivirani protiv nas. U Splitu smo ih sretno i spretno dobili u produžetku, ništa osim prisjećanja na taj susret ne treba nam da bismo se dobro pripremili, rekao je trener Splita Ivica Skelin.

Alkar u 19.30 u Sinju igra protiv Škrljeva, a pobjedom bi praktički osigurao očuvanje prvoligaškog statusa.

Svaka domaća utakmica nam je jako bitna, pa tako i ova. Škrljevo je dobra momčad i iza sebe ima odlične rezultate. Individualno su kvalitetniji od nas pa moramo dati sve od sebe. Sve ćemo učiniti da što prije osiguramo ostanak, a siguran sam da će nam i naši navijači u tome pomoći, izjavio je trener Alkara Neven Plantak.