Šibenik-Alkar, dalmatinski dvoboj pun naboja

0

Šibenik i Alkar u 18 sati na Baldekinu igraju dalmatinski derbi 5. kola HT Premijer lige. I jednima i drugima su bodovi potrebni za “mir u kući”.

Šibenik je kod kuće kiksao s Osijekom (nakon toga još na Gripama izgubio od Splita) dok je Alkar ostao praznih ruku protiv Škrljeva u Sinju.

Protiv Škrljeva smo radili puno grešaka i to nas je koštalo. Nedostajao nam je Šipić, jedan od dva naša visoka igrača. U Šibenik idemo bez Kanaeta koji se ozlijedio na treningu. Nije ništa ozbiljno u pitanju, ali morat će preskočiti ovaj susret. Idemo u goste mladoj ekipi koja igra zanimljivu košarku. Igraju brzo, čemu i mi težimo. A imaju i Martina Junakovića kojeg, kad je raspoložen, ni puno ozbiljnije ekipe od nas ne mogu zaustaviti. Očekujem zanimljivu utakmicu s, nadam se, sretnim završetkom za nas, izjavio je za Radio Dalmaciju trener Alkara Srđan Helbich.

Kad se lošije uđe u sezonu, svaka utakmica ulazi u “must win”, mora se pobijediti kategoriju. Ali ja ne gledam tako. Alkar ima svoje kvalitete, oni su malo lošije ušli u sezonu što se tiče pripremnih utakmica. Ali pobijedili su Zabok i Hermes Analiticu, a protiv Škrljeva im je falio Šipić. Oni su u problemima s rotacijom kao i mi. Očekujem tvrdu, pravu mušku utakmicu kakva je uvijek između ove dvije momčadi. Funcuti i Maligani će napuniti dvoranu i u dobroj atmosferi vjerujem u pobjedu, kazao nam je trener Šibenika Miro Jurić.