Split dočekuje Vršac na oproštaju od 2. ABA lige

0

Split u 20.30 na Gripama dočekuje Vršac u posljednjem, 22. kolu 2. ABA lige. Vršac je već osigurao nastup na završnom turniru, dok će Split premijernu sezonu drugog razreda regionalnog natjecanja okončati na 8. mjestu.

Utakmica rezultatski nema veliku važnost, ali je moramo maksimalno odraditi zbog naših navijača, kemije unutar momčadi i onoga što nas čeka u završnici sezone. U Vojvodini su nas uništili vanjskim šutem, porazili su nas sa 100:69. Moramo od početka igrati čvrstu i agresivnu obranu, to je ključ u ovoj utakmici, rekao je organizator igre Splita Mate Kalajžić.

Igramo protiv momčadi iz vrha ljestvice, koja ima puno kvalitetnih pojedinaca i “široku” klupu. Ne možemo paziti na dva ili tri igrača, to je grupa od desetak igrača od kojih svi mogu napraviti iskorak u utakmici. U Vršcu nam je, primjerice, Mirko Đerić zabio 9 trica iz 11 pokušaja, Ohridu je dao 7, a u svim ostalim utakmicama zajedno samo 14. Opasni su u skoku, posebno napadačkom. Imat ćemo malo širu rotaciju nego u Sinju. Vraćaju nam se Marčinković i Kalajžić kojih zbog kazne neće biti ni sljedeće srijede protiv Cedevite pa će danas ponijeti malo veći teret. Ostale igrače ćemo više rotirati i pokušati držati dobar ritam utakmice. Nema Jukića i moramo mijenjati kemiju momčadi, Kedžo će možda više igrati na poziciji 5, najavio je trener Splita Ivica Skelin.

Utakmica protiv košarkaške institucije kakva je Split podrazumijeva veliko poštovanje. To znači da ćemo dati svoj maksimum i boriti se do zadnje sekunde. Ne želimo da niz od dvije uzastopne pobjede pokvarimo uoči Final Foura i borbe za plasman u ABA 1 ligu. Nećemo mijenjati recept koji nas je doveo u vrh ljestvice. Kada dobro trčimo i kada nadskočimo protivnika, uglavnom dolazimo do pobjede. Nadam se da možemo ponoviti partiju iz naše utakmice u prvom dijelu sezone i još jednom pobijediti Split, kazao je trener Vršca Goran Topić.