Sudar divova u Gružu: Jug CO-Olympiacos

0
Foto: jug.hr

Jug Croatia osiguranje i aktualni europski prvak Olympiacos u 20.30 u Dubrovniku igraju derbi 7. kola B skupine vaterpolske Lige prvaka.

U isto vrijeme se u talijanskom Busto Arsiziju sastaju BPM Sport Management i splitski Jadran. Treći hrvatski predstavnik, zagrebačka Mladost, u 19 sati gostuje kod mađarskog Szolnokija.

Sigurno je to najteža utakmica u grupi. Zapravo najbolji protivnik, bez obzira što je Olympiacos malo slabije krenuo u natjecanje. Dižu se ponovno u formi, imaju najveću širinu. Na kraju krajeva, aktualni su prvaci Europe. To je veliki ispit za nas da vidimo koliko u ovom trenutku možemo. U protekla dva tjedna smo imali malo problema s ozljedama i bolestima, ali bit ćemo kompletni. Nadam se i dovoljno dobri da bi mogli izvući pozitivan rezultat, rekao je za Radio Dalmaciju trener Juga Vjekoslav Kobešćak.

Oni imaju fantastičnu širinu, s Pavićem na golu koji bez obzira na godine brani u fantastičnoj formi. Bekovi su Bušlje i Obradović, imaju odlične centre i vrlo brzu i uigranu vanjsku liniju. Uz Pro Recco, Ferencvaroš i Barcelonetu, Olympiacos spada u prvi krug kandidata za osvajanje Lige prvaka. Što se tiče širine smo malo tanji od njih, ali u domaćem bazenu u Ligi prvaka stvarno stojimo vrlo dobro. Da bi danas bili konkurentni, morat ćemo biti odlični u obrani. Ne smijemo gubiti lopte na jeftini način, moramo zaustaviti njihov kontranapad. I držati utakmicu u gol-dva razlike, jer ako se odvoje teško ćemo ih stići, dodao je Kobešćak.

Vjerujem da će tribine biti dobro popunjene. Dolaze i bivši igrači, legende Juga. Sve skupa miriše na spektakl, ja se nadam sa slavljem naših navijača, zaključio je Kobešćak.