Tri centra izvrsnosti u Splitu

0

Uz postojeći Centar izvrsnosti iz matematike, Splitsko-dalmatinskla županija otvara i dva nova centra: Centar izvrsnosti iz informatike i Centar izvrsnosti iz novih tehnologija.

To je danas predstavljeno na konferenciji za novinare. Pročelnik Upravog odjela za društvene djelatnosti Tomislav Đondić i dožupan Luka Brčić istaknuli su kako se na ovaj način naglasak stavlja na učenike koji imaju iznadprosječne sposobnosti iz ta tri područja, pa je naglasak na izvrsnosti. Iduće godine namjeravaju otvoriti nove centre.

Centri trebaju okupiti najbolje, potencijalno darovite učenike odabrane putem prethodnog testiranja, a temeljem iskazanog interesa i postupka prijava. Centri, također, trebaju okupiti najbolje nastavnike – mentore za rad upravo s potencijalno darovitim učenicima kroz posebno kreirane module odabrane temeljem prijave na Javni poziv i iskazom zainteresiranosti.

Cilj je prepoznati 1500 najkvalitetnijih učenika i s njima kroz sustavan rad kroz Centre i stručne metore stručne raditi na poboljšanju njihovih kompetencija, kazao je Đonlić.