U Šibensko-kninskoj županiji tri nova slučaja zaraze

0
Foto: sibenik-tourism.hr

U Šibensko-kninskoj županiji u protekla 24 sata imamo tri nova slučaja oboljenja od zarazne bolesti COVID-19. Riječ je o mlađoj muškoj osobi iz Tribunja, koji je kontakt s prethodno oboljelom osobom; mlađoj ženskoj osobi iz Primoštena, koja je bila izložena infekciji u drugoj županiji te mlađoj muškoj osobi koja nema prebivalište ali boravi u Šibeniku i koja je bila u kontaktu s COVID-19 pozitivnom osobom, izvijestio je Stožer civilne zaštite Šibensko – kninske županije.

Trenutno su 32 aktivna slučaja oboljenja, a tri osobe i dalje se liječe na Odjelu infektologije šibenske bolnice, dok ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji na kućnom liječenju. Od jučer je uzorkovano 42 uzorka na SARS-CoV-2 virus. Od reaktivacije epidemije u lipnju do danas je oboljelo ukupno 63 osobe.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije nalazi se 117 osoba, od kojih 104 su kontakti oboljelih od COVID-19 i 13 osoba koje su ušle u Republiku Hrvatsku iz trećih zemalja.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave šibensko-kninske nije zaprimljena niti jedna dojava o kršenju mjere samoizolacije, niti je zabilježeno kršenje te mjere.

Molimo građane i turiste da se i dalje pridržavaju svih protuepidemijskih mjera, kako bismo zadržali relativno povoljnu epidemiološku situaciju.

Sve informacije vezane uz koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr