U Zadarskoj županiji 3 nova slučaja zaraze, u Šibensko – kninskoj dva

0
Foto: pixabay.com

Tri su nova slučaja zaraze koronavirusom na području Zadarske županije (uključujući i pacijenta o kojem smo izvijestili jučer poslijepodne), stoji u izvješću Stožera civilne zaštite Zadarske županije.

Radi se o dvije muške osobe starije dobi i jednoj mladoj djevojci, a dolaze iz Zadra, Vira i Zemunika Donjeg. Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 140 uzoraka.

Na COVID 1 odjelu Opće bolnice Zadar hospitalizirano je pet pacijenata, a u samoizolaciji su 132 osobe.

U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske nisu evidentirali kršenje mjere samoizolacije.

 

U protekla 24 sata u Šibensko-kninskoj županiji jedna ženska osoba srednje životne dobi oboljela je od zarazne bolesti COVID-19. Odmah nakon priopćenja Stožera civilne zaštite Šibensko – kninske županije, stigla je i dodatna informacija iz Stožera da je COVID-19 potvrđen i kod starijeg muškarca iz Kistanja.

S današnjim danom, od reaktivacije epidemije u lipnju, u županiji je oboljelo 66 osoba. Trenutno je 34 aktivnih od kojih se 3 osobe liječe na Odjelu infektologije šibenske bolnice, dok ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji na kućnom liječenju.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije se nalazi 112 osoba od kojih 100 osoba zbog kontakta s COVID – 19 pozitivnim osobama, a 12 je ušlo u Republiku Hrvatsku iz trećih zemalja zbog čega im je određena mjera samoizolacije. Od jučer je uzorkovao 18 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave šibensko-kninske nije zaprimljena niti jedna dojava o kršenju mjere samoizolacije, niti je zabilježeno kršenja te mjere.

Molimo građane i turiste da se i dalje pridržavaju svih protuepidemijskih mjera, kako bismo zadržali relativno povoljnu epidemiološku situaciju.