Sjećanje na Đurđicu Barlović

0
Foto: Izvor: FB

Prije 29 godina preminula je legendarna pjevačica Đurđica Barlović. Novi fosili s Đurđicom su nizali same hitove, bila je prepoznatljiva po toplom glasu, a mogla je otpjevati baš sve. Njezini sinovi, Hrvoje i Borna, sa svima onima koji su voljeli Đurđicu često dijele obiteljske fotografije svoje majke. Kažu iznenađuje ih koliko mladih ljudi poštuje ono što je radila Đurđica.

Sin Hrvoje otkrio je Anamariji Božinović u showu Poslijepodne na Dalmaciji kako je bilo odrastati uz poznatu majku:

Odrastati uz takvu majku meni je bilo normalno, ona nije bila Đurđica Barlović, bila je samo mama. U našoj kući ona je vikendom pjevala, ali svaki dan je kuhala, ručak je bio uvijek u jedan, plahte su bile ispeglane, prozori kristalno čisti.

Ne može izdvojiti koja pjesma joj je bila najdraža:

Mislim da je sve pjesme pjevala s jednom određenom emocijom i ljubavi, što se može i osjetiti u njezinim interpretacijama. Koja joj je pjesma bila najdraža…e to ne znam i nažalost nikad neću saznati.

 

Izvor: FB stranica Đurđica Barlović

Ističe kako je voljela rodni Split i uvijek mu se vraćala

Uvijek je rado svraćala u Split jer iz Splita je i potekla, i kao svi pravi Splićani ako odu iz Splita, on ne ode iz njih.

Đurđica Barlović nakon odlaska iz Novih Fosila okušala se i u samostalnoj karijeri. Hitovi koje je ona otpjevala, pjevaju se i danas i postali su pravi evergreeni.