Iz Gata u subotu starta 11. Mosor Grebbening

0
Foto: Danica Venus

U organizaciji Planinarsko-ekološke udruge “Gata“ u subotu, 13. svibnja, održava se treking utrka 11. Mosor Grebbening. Kao što i sam naziv govori trka se gotovo u cijelosti održava grebenom i padinama Mosora.

S obzirom da je simbol natjecanja tovar (magarac) i natjecateljske kategorije nose nazive po toj životinji: Sivonja, Tovar i Pule. Središnja zbivanja i cilj svih utrka je u Gatima, središtu drevne Poljičke kneževine.

Natjecatelji su podijeljeni u tri kategorije: Ultra – Sivonja (dužine 36 kilometara, koja starta u 8:30 sati s tvrđave u Klisu, a cilj je u Gatima; Light – Tovar (dužine 16 kilometara) te rekreativna Jogging – Pule (11 kilometara) startaju u 10:30 sati iz Gata. Pule je jogging kategorija namijenjena izletnicima rekreativcima koji slobodno vrijeme žele provesti u prirodi i čistom zraku.

Od prošle godine uvedena je i dječja utrka u dužini 800m koja se održava po šumskoj stazi u Gatima.

Natjecateljima je osiguran ručak, uz koji se dobije i nekoliko feta – tradicionalnog zaštićenog jela – Soparnika. Ovogodišnji 11. Mosor Grebbening je peta od devet utrka od ove godine pokrenute Dalmatinske Trail Lige.