Poslijepodne u sklopu Sudamje ”Splitski moti – plesom protiv nasilja”

0
Foto: RD

Projekt „Splitski moti – plesom protiv nasilja“ tradicionalno se održava od 2011. godine u organizaciji Sportsko-plesnog kluba Amber i uz podršku Grada Splita i Turističke zajednice Grada Splita, a svake godine mu se odazove preko tisuću sudionika.

Tim projektom se kroz plesne radionice nastoji mladima ponuditi sadržaj boljeg upoznavanja kulturno-povijesne baštine grada u kojem odrastaju, te ih se usmjerava na očuvanje tradicije. Osim srednjoškolaca, projekt sada obuhvaća vrtićku djecu, osnovnoškolce i korisnike staračkih domova kako bi se tradicijom povezale različite generacije.

Završna manifestacija održat će se 5. svibnja 2017. godine, u sklopu programa proslave svetog Dujma, s početkom u 18 sati.

Središnji dio programa je defile svih sudionika projekta, od najmlađih do najstarijih, od zgrade HNK do Rive, uz pratnju mažoretkinja Kulturno – umjetničkog društva Podstrana i limene glazbe Hrvatsko – katoličkog društva Podstrana, zajedničko postrojavanje i izvođenje Monfrine. Defileu će prethoditi nastup plesne škole „Amber“ i kulturno umjetničkog društva Podstrana na splitskoj Rivi gdje će izvesti svoj pripremljeni nastup.