Prvi put u povijesti: Evo kako će se ove godine održati dodjela Porina

0
Foto: porin.org

Dodjela ovogodišnjih glazbenih nagrada Porin neće se održati u Rijeci kao što je planirano, već 15. svibnja od 20 sati na prvom programu Hrvatske televizije i drugom programu Hrvatskoga radija.

Unison Hrvatski glazbeni savez i Upravni odbor Porina odluku su donijeli uvažavajući preporuke Stožera civilne zaštite i županijskih epidemioloških službi o prevenciji širenja koronavirusa te zabrani okupljanja većeg broja ljudi na jednom mjestu.

Zbog zaštite zdravlja svih glazbenika, ali i svih u organizaciji manifestacije, tako će se ove godine, prvi put u svojoj povijesti Porin održati isključivo kao televizijska emisija, a svi sudionici javit će se iz svojih domova, kako i priliči trenutnoj situaciji, izvijestili su organizatori.

Povrat za ulaznice kupljene za planiranu dodjelu u Rijeci može se zatražiti na prodajnim mjestima na kojima su kupljene, a ako su ulaznice kupljene putem web stranice Eventima, putem njihove web stranice.

Nominacije za ovogodišnju, 27. Glazbenu nagradu Porin objavljene su u veljači – najviše su ih dobili Urban & 4 i Zagrebačka filharmonija s albumom “Live at Lisinski” i pjesmom “Iskra”, Opća opasnost s albumom “Karta do prošlosti” te Nikola Vranić – J.R. August s albumom “Dangerous Waters”.

Više informacija o samoj nagradi objavit će se idućih dana.